BABMB500: Bachelorprojekt i biomedicin (15 ECTS)

STADS: 01013201

Der skal indsendes en vejlederkontrakt samt problemformulering.

Indsendelse foregår elektronisk via https://blanket.sam.sdu.dk/form/101/submit og skal finde sted senest 1 uge efter semesterstart, men det anbefales, at det sker hurtigst muligt efter tilmelding. Kontrakten skal godkendes af vejleder, undervisningsudvalg og studieleder.
Bemærk: Hvis projektet udarbejdes i gruppe, skal der kun indsendes én fælles kontrakt med alle gruppemedlemmers navne.

Vær opmærksom på, at det ikke vil være muligt at udfylde en blanket efter fristens udløb, da blanketsystemet lukkes. Systemet vil blive genåbnet ved næste undervisningstilmelding, så du kan udfylde blanket til brug for det kommende semester. 



Niveau
Bachelorkursus

Undervisningsperiode
Kurset afholdes to gange om året, én gang i efteråret og én gang i foråret.

Ansvarlige undervisere
Ingen ansvarlige undervisere angivet, kontakt eventuelt instituttet

Skemaoplysninger
Der er ingen skemaoplysninger for den valgte periode.

Indgangskrav:
Ingen

Faglige forudsætninger:
Ingen

Kursusintroduktion
Formålet med bachelorprojektet er at give den studerende en introduktion til at udføre et mindre forskningspræget projekt. Den studerende trænes i at opnå en grundlæggende viden indenfor det valgte emneområde, at identificere og formulere en mindre kompleks videnskabelig problemstilling (med støtte fra vejlederen) og derefter behandle problemstillingen på en videnskabelig måde med inddragelse af relevant videnskabelig litteratur. Projektet skal udformes således, at det udgør et relevant, afgrænset emne indenfor det biomedicinske fagområde og projektarbejdet kan baseres på eksperimentelle undersøgelser (herunder laboratorieforsøg) og/eller teoretiske studier. Introduktion til søgning og brug af videnskabelig litteratur til støtte for forskningen indgår som en vigtig del af kurset.
Bachelorprojektet omfatter: 
  • En selvstændig afgrænsning, løsning og perspektivering inden for det valgte emne. Projektet afsluttes med en rapport


Kompetencer
  • Overblik over videnskabelige principper og videnskabelige metoder
  • Gennemføre et mindre og velafgrænset forskningspræget projekt
  • Kunne forholde sig analytisk til videnskabelige resultater, samt evaluere disse
  • Formulere sig klart og entydigt med korrekt videnskabeligt sprogbrug
Forventet læringsudbytte
Bachelorprojektet vil give viden til den studerende om, hvordan en videnskabelig problemstilling formuleres og udforskes. Det studerende vil lære at inddrage relevant primær faglitteratur og information til løsning af projektets problemstilling. Projektet vil træne den studerende til at arbejde selvstændigt og give den studerende færdigheder i at formulere sig videnskabeligt og forholde sig kritisk til egne og andres resultater.

Rapporten skal demonstrere at den studerende har erhvervet den faglige viden og de teoretiske og metodiske kvalifikationer, der gør den studerende i stand til at formulere og forsøge at løse en problemstilling inden for et afgrænset fagligt emne, samt at reflektere over den anvendte teori og analysere og uddrage konklusioner fra benyttede kilder.



Emneoversigt
Et bachelor projekt skal udføres inden for det biomedicinske fagområde i samarbejde med en underviser fra BMB eller i samarbejde med en underviser fra Det sundhedsvidenskabelige fakultet og en underviser fra BMB.

Litteratur
Der er i øjeblikket ikke angivet nogle materialer for kurset.

Kursets hjemmeside
Dette kursus benytter e-learn (blackboard).

Forudsætningsprøver
Ingen

Eksamen- og censurform:
  1. Projekt. Ekstern censur, 7-trinsskala. (15 ECTS). (01013202).

Bachelorprojekter tilmeldt i forårssemestret skal afleveres senest 1. juni. Bachelorprojekter tilmeldt i efterårssemestret skal afleveres senest 1. januar.

Bachelorprojektet kan udarbejdes af højst 4 studerende i fællesskab. Udarbejdes bachelorprojektet af flere studerende i fællesskab vil bachelorprojektet indgå i bedømmelsen ved en efterfølgende individuel mundtlig prøve.

Deadline for aflevering i reeksamensperioden for vintereksamen er senest den 1. marts. Deadline for aflevering i reeksamensperioden for sommereksamen er 31. august.

 



Vejledende timetal
På naturvidenskab er undervisningen tilrettelagt efter trefasemodellen dvs. intro, trænings- og studiefasen.

Som studerende kan man forvente en halv til en hel times vejledning om ugen.
Aktiviteter i studiefasen

Sprog
Dette kursus undervises på dansk eller engelsk, afhængigt af underviseren. Dog altid på Engelsk ved deltagelse af internationale studerende.

Bemærkninger
Biomedicinstuderende, som skriver bachelorprojekt ved Institut for Biokemi og Molekylær Biologi skal have en vejleder fra instituttet samt evt. en ekstern vejleder. Biomedicinstuderende, som skriver bachelorprojekt ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, skal have en vejleder fra både Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (hovedvejleder) og Institut for Biokemi og Molekylær Biologi (medvejleder) og evt. en ekstern vejleder.

Bachelorprojektet skal inkludere et resumé over rapportens indhold jf. Eksamensbekendtgørelsen § 24 stk. 2. Såfremt rapporten er skrevet på dansk udfærdiges resuméet på engelsk. Såfremt rapporten er skrevet på engelsk, udfærdiges resuméet på dansk.



Kursustilmelding
Se tilmeldingsfrister.

Pris for åben uddannelse
Se priser for enkeltkurser.

Denne kursusbeskrivelse var gyldig fra 1. september 2015 til 31. august 2018.