BF505: Multimedieproduktion (5 ECTS)

STADS: 04002201

Niveau
Bachelorkursus

Undervisningsperiode
Kurset er placeret i efterårssemesteret.
2. kvartal.

Ansvarlige undervisere
Ingen ansvarlige undervisere angivet, kontakt eventuelt instituttet

Skemaoplysninger
Hold Type Dag Tidsrum Lokale Uger Kommentar
Fælles I Fredag 09-14 U14 45
Fælles I Fredag 09-14 U35 46
Fælles I Fredag 10-15 U35 47
Fælles I Fredag 10-15 U37 48,50-51
Fælles I Fredag 09-14 U37 49
Vis hele skemaet
Vis personligt skema for dette kursus.

Kommentar:
Ansvarlig underviser:Michael Koch samt Center for Medievidenskab

Indgangskrav:
Ingen

Faglige forudsætninger:
Bio-året skal være bestået.

Kursusintroduktion
Formålet er at give de studerende praktisk indsigt i de audiovisuelle og interaktive mediers kommunikative egenskaber, deres produktionsmæssige vilkår og skabende proces, samt at giver de studerende erfaring med design af dynamiske multimedieproduktioner, d.v.s. IT-produkter med høj grad af interaktivitet.

Kompetencer
Produktionsplanlægning:
De studerende vil få indsigt i medieproduktioners vilkår og skal selvstændigt kunne anvende dette i relevante sammenhænge, herunder:
• Kendskab til mediets egenskaber som gestaltningsværktøj for ideer, kommunikation.
• Kende til brugen af dummy eller prototype

Produktion:
De studerende skal gennemføre en produktion fra idé til produkt (evt. realiseret som ’dummy’ eller prototype). De studerende skal reflektere over produktions- og designprocessen, herunder tilrettelæggelsen af produktionens
• design
• interaktivitet
• tekstlige, sproglige og evt. lydlige indhold
• visuelle indhold og æstetik
overfor en given (tænkt) gruppe af brugere og en given brugskontekst.

Forventet læringsudbytte


Emneoversigt
Kurset er udformet som et designforløb hvor de studerende i grupper planlægger, designer og realiserer et multimedieprodukt. Produktionen og produktionsprocessen danner grundlag for kursets evaluering. Realisationen kan efter aftale med den fagligt ansvarlige bestå i en funktionel mock-up (dummy) og en medfølgende designpræstation eller et designdokument.

Faget behandler grafisk design, visuel kommunikation, interaktion, brugere og brugskontekst, design- og produktionsprocesser, relevante tekniske platforme og værktøjer, samt produktionsplanlægning.
Faget giver de studerende praktiske redskaber til at udvikle interaktiv produktion som dels en to- eller tredimensionel brugergrænseflade (interface) dels som et dynamisk foranderligt interaktivt system.

Faget introducerer til interessentanalyse, målgruppe-overvejelser, brugskontekst og metoder til brugerinddragelse i designprocessen, produktionsplanlægning og produktionsprocesser. Faget introducerer til principper for grafisk kommunikation og formgivning af den grafiske flade (f.eks. komposition, skærmdesign, grafisk layout).

Faget giver overblik over praktiske værktøjer til udformning af multimedieproduktioner jvf. de relevante tekniske platforme (eksempelvis software og dataformater).

Faget kan introducere til dynamisk genereret grafik og tekst, tekst på web, billedbehandling, xml-teknologier og horisontal konvergens, informationsarkitektur, tendenser i nutidig grafisk design, idéudvikling, interaktionsprincipper og animation.

Litteratur
Der er i øjeblikket ikke angivet nogle materialer for kurset.

Kursets hjemmeside
Dette kursus benytter e-learn (blackboard).

Forudsætningsprøver
Ingen

Eksamen- og censurform:
Prøven i Medieproduktion består af en multimedieproduktion, enten som funktionel mock-up eller prototype, samt en arbejdsrapport der redegør for produktionens intention, funktion, brugere og brugskontekst.

Prøveform: Arbejdsrapport og produktion uden mundtligt forsvar.
Censur: Intern censur.
Bedømmelse: karakter efter 7-skalaen.

Vejledende timetal
På naturvidenskab er undervisningen tilrettelagt efter trefasemodellen dvs. intro, trænings- og studiefasen.

Undervisningen har form af kortere forelæsninger, diskussioner samt holdbaserede øvelser og opgaver. Produktionen som gruppearbejde med 2-5 deltagere. Der undervises 3 timer om ugen. Undervisningen kan være placeret sidst på eftermiddagen.
(Såfremt de nødvendige faciliteter er til rådighed, dvs. et undervisningslokale med computere til de studerende og en lærer-computer, vil undervisningen blive gennemført som værkstedsundervisning med en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg (14 timer), skriveøvelser (16 timer), gruppearbejde, feedback og tilbagemeldinger fra læreren (16 timer). Hertil kommer mundtlige og skriftlige hjemmeopgaver. Undervisningen foregår på dansk.)
Aktiviteter i studiefasen

Sprog
Dette kursus undervises på dansk.

Kursustilmelding
Se tilmeldingsfrister.

Pris for åben uddannelse
Se priser for enkeltkurser.

Dette er den nyeste version af en kursusbeskrivelse, som trådte i kraft den 1. sep 2008.