BMB529: Analytisk Proteinkemi (5 ECTS)
STADS: 01007301
Niveau
Bachelorkursus
Undervisningsperiode
Kurset er placeret i forårssemesteret.
4. kvartal
Ansvarlige undervisere
Email: php@bmb.sdu.dk
Yderligere undervisere
hjernoe@bmb.sdu.dk
lipen@bmb.sdu.dk
Skemaoplysninger
Hold |
Type |
Dag |
Tidsrum |
Lokale |
Uger |
Kommentar |
S1 |
TL |
Mandag |
09-16 |
pr-gruppen |
34 |
|
S1 |
TL |
Tirsdag |
09-16 |
pr-gruppen |
34 |
|
S1 |
TL |
Onsdag |
09-16 |
pr-gruppen |
34 |
|
S1 |
TL |
Torsdag |
09-16 |
pr-gruppen |
34 |
|
S1 |
TL |
Fredag |
09-16 |
pr-gruppen |
33-34 |
|
Vis hele skemaet
Vis personligt skema for dette kursus.
Kommentar:
Max deltagere 12
Indgangskrav:
Ingen
Faglige forudsætninger:
BMB506 Proteinkemi skal være fulgt
KursusintroduktionFormålet med kurset er at give de studerende en basal indføring i proteinkemiske teknikker som benyttes til karakterisering af proteiners primære struktur samt identifikation af proteiner
Forventet læringsudbytteVed kursets afslutning forventes den studerende at kunne:
• Beskrive den primære struktur af et protein samt forklare principperne i de vigtigse metoder til primær analyse af proteinstruktur
• Forklare principperne i separation af polypeptider vha. HPLC
• Beskrive principperne i gel elektroforese
• Forklare principperne i aminosyreanalyse, og generel massespektrometri af polypeptider.
• Kunne integrere data fra aminosyreanalyse, HPLC og massespektrometri til løsning af proteiners primærstruktur
• Forklare princippet i et MALDI massespektrometer
• Forklare principperne i massespektrometrisk proteinidentifikation samt kunne analysere data herfra
• Forklare principperne i massespektrometrisk sekventering af peptider samt kunne analysere ms/ms data
• At kunne evaluere de i kurset anvendte teknikker til analyse af protein strukturer.
• At kunne benytte de i kurset anvendte programmer
EmneoversigtFølgende emner vil blive behandlet:
1. Proteiners primære struktur
2. Aminosyrernes kemiske egenskaber
3. Principperne i aminosyreanalyse samt anvendelse til
a) Protein/peptid karakterisering
b) Kvantitering
4. Protein sekventering i form af
a) Edman degradation
b) Massespektrometrisk sekventering
5. SDS gelelektroforese af proteiner
6. Væskekromatografi
a) Reverse phase til peptidseparation
b) Ionbytning
c) Solid phase extraction
7. Basal massespektrometri (MALDI)
a) Intakt masse analyse
b) Peptide mass fingerprinting
c) MS/MS til identifikation
8. Bioinformatisk proteinanalyse
Litteratur
Kursets hjemmeside
Dette kursus benytter
e-learn (blackboard).
Forudsætningsprøver
Ingen
Eksamen- og censurform:
Projektopgave (5 ECTS), som afleveres 3 uger efter kursets afslutning og bedømmes med intern censur bestået/ikke bestået. (01007302)
Vejledende timetal
På naturvidenskab er undervisningen tilrettelagt efter trefasemodellen dvs. intro, trænings- og studiefasen.
Undervisningen vil bestå af forelæsninger (10 timer), eksaminatorietimer/fremlæggelse (6 timer) og laboratorieøvelser/databehandling (40 timer)
(De angivne timetal er vejledende, der vil kunne forekomme afvigelser)
Aktiviteter i studiefasen
Sprog
Dette kursus undervises på dansk.
Bemærkninger
Øvelsesrapport kan genafleveres inden for to uger efter rettelse
Kursustilmelding
Se tilmeldingsfrister.
Pris for åben uddannelse
Se priser for enkeltkurser.
Denne kursusbeskrivelse var gyldig fra 1. februar 2012 til 31. januar 2013.